DÍJAINK
       Ország Boltja 2015 Minőségi díj Sport és fitnesz kategória II. helyezett
Árukereső.hu
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
TOP termékek
Termékajánló
Elérhetőségek
Gyereksport-szer Kft.
H-P: 10-17:45 h között. T: 0626300688
Telefonos ügyfélszolgálatunk csak ebben az időszakban elérhető!!!
Ha nem ér el minket telefonon, kérjük küldjön emailt elérhetősége megadásával, és visszahívjuk, vagy levélben válaszolunk.
Személyes átvétel üzletünkben:
2000 Szentendre, Kőzúzó utca 7.
H-P: 10-17:45 h között. 
Facebook oldalunk
Látogató számláló
2
9
7
7
0
5
0
Fizetési megoldás
Szűrés
Manufacturer
Ean
Delivery time
Blog
2022.02.23 09:22

Blog

Kéz-és lábsúlyok

Egy egykilós csukló és bokasúly láttán sokan könnyelműen csak legyintenek, mert elsőre semmi megerőltetőt nem gondolnak mögé. A karokra-lábakra tépőzáras megoldással rögzíthető súlyok viszont nem véletlenül indulnak 250 grammtól és növekednek 250 grammonként.  Aki még nem próbálta a kéz- és lábsúlyos edzést, jobb, ha indulásnál a lehető legkisebb súllyal kezd kísérletezni.

Hogyan használd megfelelően a kéz- és lábsúlyt?

Még a legváltozatosabbnak hitt edzések is egy idő után egyhangúakká, monotonokká válnak, nem beszélve arról, hogy egy ponton túl már semmiféle kihívást nem találunk bennük. Ilyenkor jön jól, ha kicsit nehezítünk rajtuk, és ehhez valamilyen klassz sporteszközt is bevetünk.
Bár elsőre talán evidensnek tűnhet, de fontos tisztáznunk, hogy a csukló és bokasúly használatának akkor van bármi értelme, ha nem zárt kinetikus láncban dolgozol. Tehát nem marad a talajon a lábad, nem marad statikus a karod. A combod, csípőd, lábad, karod, feneked formálására használt súlyokat úgy építsd be az edzéstervedbe, hogy olyan gyakorlatokat végezz, amikben közelítések-távolítások, feszesítések, hajlítások vannak. Akkor van értelme a súlyoknak, ha emeled a karodat, lábadat oldalra, előre, hátra.

 

CrossFit edzéshez és fitneszgyakorlatokhoz is jó választás

A személyi edzők többsége azt javasolja, hogy akkor érdemes ezekkel a sporteszközökkel próbálkoznod, amikor a különféle saját testsúllyal végzett alapgyakorlatok már nem okoznak különösebb nehézségeket. Ha pedig már vérbeli profi vagy, az erősítő edzések mellett használhatod ezeket bemelegítéshez és levezetési gyakorlatokhoz is. Csak a kreativitásod szabhat határt annak, hogy hogyan.
Futáshoz, tempós gyalogláshoz csak azért nem ajánljuk, mert ezzel túlzottan nagy terhelésnek teszed ki az ízületeidet, ami miatt könnyebben megsérülhetsz. Viszont aerobic- és fitneszgyakorlatok végzéséhez, CrossFit edzésekhez, küzdősportokhoz és rehabilitációhoz is jól jöhet, ha kéznél vannak ezek a súlyok-

 

Célszerű egyéni (aktuális) erőszintednek megfelelően kiválasztanod a megfelelő csukló és bokasúlyt. Nézd meg árukínálatunkat, és rendelj pár kattintással, gyorsan, egyszerűen!